Imorgen afholdes gymnasiernes traditionelle velgørenhedsindsamling, Operation Dagsværk. Det betyder, at en masse godtroende gymnasieelever bruger en stor del af deres dag på at tjene de 250,- som hver tilmeldt elev skal give til OD. Personligt har jeg nu valgt, at afholde Operation Fridag. Med andre ord vil jeg sove længe, se fjernsyn og se nogle af de DVD film, som jeg endnu ikke har fået mig kløvet igennem.

Og jeg er åbenbart ikke den eneste, som mener, at OD ikke er noget man bør støtte. Konservativ Ungdom har f.eks. lavet en super sej hjemmeside kaldet “DropOD.dk“. Her opfordres man istedet til enten at holde fri, eller støtte en anden humanitær organisation.

Rent umiddelbart har jeg intet imod frivilligt, velgørende arbejde. Jeg anser det endda som en vigtigt ting, at folk i et frit samfund uden store indkomstoverførsler giver penge eller hjælp til mennesker, som vitterligt ikke kan klare sig selv. Ikke at folk har en pligt til at gøre det, men fordi jeg personligt mener, at det er det rette at gøre. Derfor kan jeg heller ikke lade være med at være en smule imponeret over det store sociale arbejde, som kirken laver i bl.a. USA; også selvom jeg ikke er særligt religiøs.

Grunden til at jeg ikke vil støtte OD er, at hele projektet er enormt venstreorienteret. F.eks. har personer som Pernille Rosenkrantz-Theil og Rune Lund været ledere af projektet. Alene dét brude være argumentation nok. Ydermere er mange af modtagerne og samarbejdspartnerene “tilfældigvis” – for at sige det pænt – temmelig røde. Jeg vil ikke remse alle argumenterne op her: De findes ganske godt beskrevet og argumenteret på DropOD.dk.

En tak skal OD dog have: Tak for fridagen!

Reklamer